Bld. 1 Decembrie 1918, nr. 2, bl. L69, sc. D, Constanța
Sună la 0771 777 999
Centru de Radiologie Dentară Constanța
Program
Lun — Vin: 09 — 20, Sâm: 09 — 15 Dum: ÎNCHIS
CT 3D ATM

Articulația temporo-mandibulară (ATM) este structura ce unește craniul de mandibulă, ea permițând închiderea și deschiderea gurii, dar și mișcările de lateralitate ale mandibulei. Procesele patologice ce afectează  articulațiile din corpul uman (boli inflamatorii, degenerative, traumatice, congenitale etc.) pot afecta și articulația temporo-mandibulară rezultând un tablou clinic specific. Articulația este formată din capetele osoase articulare acoperite de cartilaj, discul articular și numeroase ligamente. Această articulație se deschide și închide de aproximatv 2000 de ori pe zi, contribuind la procesul de masticație, fonație și deglutiție,  fiind astfel cea mai activă din corp.

Disfuncţia ATM are o multitudine de semne şi simptome. În multe cazuri este greu de determinat dacă aveţi o afecţiune disfuncţională ATM, deoarece aceleaşi simptome pot apărea în asociere cu alte afecţiuni. Medicul dentist poate pune un diagnostic corect în urma anamnezei medicale şi dentare complete, a unui examen clinic şi a efectuării unor radiografii.

Aplicabilitatea investigației 3D ATM

Nu există un singur tratament pentru disfuncţia ATM, însă există mai multe posibilităţi de terapie pe care le puteţi urma pentru o reducere semnificativă a simptomelor. Medicul dentist poate face următoarele recomandări după investigația imagistică 3D ATM

Chirurgia orală poate elimina absenţa mişcărilor mandibulare ce induce: leziuni dentare şi parodontale (determinate de o igienă orală greu de realizat), tulburări funcţionale (masticaţie, deglutiţie, fonaţie), precum şi modificări ale fizionomiei, dar fără  modificări de dezvoltare ale oaselor maxilare.

Programare Radiologie