Bld. 1 Decembrie 1918, nr. 2, bl. L69, sc. D, Constanța
Sună la 0771 777 999
Centru de Radiologie Dentară Constanța
Program
Lun — Vin: 09 — 20, Sâm: 09 — 15 Dum: ÎNCHIS

Extracție STL Ghid Chirurgical

Centru de Radiologie Dentara R Dental > Servicii digitale > Extracție STL Ghid Chirurgical
Ghid Chirurgical CBCT Constanta

Funcționalitatea echipamentului de a exporta direct fisierul STL din tomografia computerizată (CT) a pacientului permite oricărui dentist sau laborator să imprime folosind o imprimantă 3D. Modelele anatomice și ghidajele chirurgicale sunt exportate din software în format STL. Ghidurile și modelele chirurgicale pot fi utilizate în chirurgia ghidată pentru toate sistemele de implant și toate trusele chirurgicale ghidate. Astfel că, împreună cu medicul dentist concepem panul de tratament, din CBCT creăm ghidul chirurgical in format STL dar și la gata pentru imprimarea în laboratorul de tehnică dentară.

Etapele realizării Ghidului Chirurgical

Pentru realizarea ghidului chirurgical este nevoie, în primul rând, de un examen radiologic numit CBCT (Cone Beam Computed Tomography).

După efectuarea examenului radiologic se vor verifica mai multe aspecte precum: calitatea și cantitatea suportului osos, a spațiului necesar în vederea înserării implanturilor.

De asemenea, se fac simulări în vederea poziționării ideale ale implanturilor în așa fel încât să obținem o protezare corectă a acestora.

După această etapă urmează scanarea intraorală sau amprentarea manuală, pentru a obține un model digital pe care îl vom manipula folosind un soft alături de CBCT-ul pacientului.

Cele 2 elemente, CBCT și modelul digital vor fi suprapuse iar implanturile vor fi inserate virtual în poziția ideală pentru protezarea corectă a acestora. Vom începe apoi construcția ghidului chirurgical virtual.

Ghidul chirurgical virtual este trimis către laboratorul de tehnică dentară  pentru a fi printat cu ajutorul unei imprimate 3D.

După printarea ghidului chirurgical se trece la faza chirurgicală.

Benefiicile ghidului chirurgical

  • Intervenția chirurgicală este mai scurtă, confortul pacientului şi al medicului fiind mult mai mare;
  • Procedura mult mai neinvazivă, fără sânge și durere iar timpul de vindecare este unul cu mult mai scurt;
  • Plasarea imediată a coroanei pe implant (dupa 3-4 zile);
  • Riscuri mult reduse, excluzând problemele apărute ca urmare a poziţionării greşite în os a implantului datorită preciziei;
  • Predictibilitatea costurilor şi eliminarea costurilor suplimentare;
  • Rezultate estetice deosebite, foarte apropiate de aspectul natural. Această calitate se datorează faptului că medicul lucrează în paralel şi cu partea estetică şi cu cea funcţională.

Centru de Radiologie Dentară R DENTAL vine în ajutor cu investigaţii CBCT de cea mai înaltă calitate, amprentare digitală cu scanare model şi ghiduri chirurgicale, cu o precizie maximă, minimalizând riscurile intervenţiilor de implantologie orală.

Solicită o Programare la Radiologie