Bld. 1 Decembrie 1918, nr. 2, bl. L69, sc. D, Constanța
Sună la 0771 777 999
Centru de Radiologie Dentară Constanța
Program
Lun — Vin: 09 — 20, Sâm: 09 — 15 Dum: ÎNCHIS
OPG Bitewing

Ortopantomograma bitewing (OPG bitewing) – este o reprezentare radiologica panoramica a caviatii orale, fără incisivii centrali. Ea ofera medicului o imagine de ansamblu a situatiei clinice a pacientului de la baza radacinii ale ambelor arcade.

OPG-ul bitewing permite derularea pe un singur film a imaginilor ambelor arcade dentare, fără incisivii centrali. Ea ofera o imagine panoramică extinsă în cadrul unei singure expuneri cu o doză de radiaţii redusă într-un timp de examinare foarte scurt.

Aplicabilitatea OPG bitewing din Radiologie

OPG-ul bitewing este o investigaţie imagistică ce este indicată în toate specialităţile dentare. In cadrul Centrului de Radiologie R DENTAL se poate realiza si aceasta Ortopantomografie cu cele mai noi și performante aparate!

Pe ortopantomografiile bitewing se observa prezența cariilor, gravitatea sau vechimea lor, dar și corectitudinea unor tratamente. În funcție de informațiile obținute în timpul examinarii clinice și a celor furnizate de radiografii, se stabilește diagnosticul și se alege planul de tratament de către medicul stomatolog.

OPG-ul bitewing în parodontologie se folosește pentru a analiza suportul osos şi a implantării dentare, aprecierea gradului şi tipului de rezorbţie osoasă alveolară.

OPG-ul bitewing în implantologie se folosește  post implantare sau pentru urmărirea în timp a integrării implanturilor, mai ales în situaţiile implantelor multiple în mai multe cadrane.

OPG-ul bitewing în protetică se foloște în reabilitările orale complexe ce necesită un bilanţ complet al stării de sănătate orală.

OPG-ul bitewing în endodonție se folosește pentru efectua un plan de tratament corect la radacinile dințiilor.

Programare Radiologie