Bld. 1 Decembrie 1918, nr. 2, bl. L69, sc. D, Constanța
Sună la 0771 777 999
Centru de Radiologie Dentară Constanța
Program
Lun — Vin: 09 — 20, Sâm: 09 — 15 Dum: ÎNCHIS
OPG Hemiarcada

OPG Hemiarcadă reprezintă Ortopantomograma pe una din hemiarcade stânga sau dreapta. Ea ofera medicului o imagine de ansamblu a situatiei clinice a pacientului.

Ortopantomograma pe hemiarcadă permite derularea pe un singur film a imaginilor unei singure hemiarcade dentare de la articulaţie la incisivii centrali. Ea ofera o imagine panoramică extinsă în cadrul unei singure expuneri cu o doză de radiaţii redusă într-un timp de examinare foarte scurt.

Aplicabilitatea OPG Hemiarcadă din Radiologie

OPG-ul pe o singura hemiarcadă este o investigaţie imagistică ce este indicată în toate specialităţile dentare. In cadrul Centrului de Radiologie R DENTAL se poate realiza si aceasta Ortopantomografie cu cele mai noi și performante aparate!

Pe ortopantomografii se observa prezența cariilor, gravitatea sau vechimea lor, dar și corectitudinea unor tratamente. În funcție de informațiile obținute în timpul examinarii clinice și a celor furnizate de radiografii, se stabilește diagnosticul și se alege planul de tratament de către medicul stomatolog.

OPG-ul pe hemiarcadă în parodontologie se folosește pentru a analiza suportul osos şi a implantării dentare, aprecierea gradului şi tipului de rezorbţie osoasă alveolară.

OPG-ul pe hemiarcadă în chirurgia maxilo-facială se folosește pentru evidenţierea proceselor tumorale de orice natură, traumatismelor mandibulare şi maxilare.

OPG-ul pe hemiarcadă în implantologie se folosește pentru realizarea unui prebilanţ care ar putea pune în evidenţă toate leziunile odontoparodontale sau maxilare precum şi evidenţierea structurilor morfologice de la nivelul maxilarului/mandibulei, care ar putea influenţa procesul de aplicare şi ortointegrare a implantului. De asemenea este indicată post implantare sau pentru urmărirea în timp a integrării implanturilor, mai ales în situaţiile implantelor multiple în mai multe cadrane.

OPG-ul pe hemiarcadă în protetică se foloște în reabilitările orale complexe ce necesită un bilanţ complet al stării de sănătate orală.

OPG-ul pe hemiarcadă în ORL se folosește pentru a analiza sinusului maxilar, stâng sau drept

Programare Radiologie