Bld. 1 Decembrie 1918, nr. 2, bl. L69, sc. D, Constanța
Sună la 0771 777 999
Centru de Radiologie Dentară Constanța
Program
Lun — Vin: 09 — 20, Sâm: 09 — 15 Dum: ÎNCHIS
OPG Pediatric

Ortopantomograma pediatrică (OPG) – este o reprezentare radiologica panoramica a caviatii orale. Ea ofera medicului o imagine de ansamblu a situatiei clinice a pacientului.

OPG-ul pediatric permite derularea pe un singur film a imaginilor ambelor arcade dentare de la o articulaţie la alta. Ea ofera o imagine panoramică extinsă în cadrul unei singure expuneri cu o doză de radiaţii redusă într-un timp de examinare foarte scurt.

Aplicabilitatea OPG-ului pediatric din Radiologie

OPG-ul pediatric este o investigaţie imagistică ce este indicată în toate specialităţile dentare dar și ORL. In cadrul Centrului de Radiologie R DENTAL se poate realiza si aceasta Ortopantomografie cu cele mai noi și performante aparate!

Pe ortopantomografii se observa prezența cariilor, gravitatea sau vechimea lor, dar și corectitudinea unor tratamente. În funcție de informațiile obținute în timpul examinarii clinice și a celor furnizate de radiografii, se stabilește diagnosticul și se alege planul de tratament de către medicul stomatolog.

OPG-ul pediatric în pedodonţie se folosește pentru evaluarea erupţiei dentare şi descoperirea tulburărilor de erupţie.

OPG-ul pediatric în ortodonţie se folosește pentru a observa evidenţierea anomaliilor de dezvoltare dento-maxilară , asimetrii, tulburări de ocluzie, prezenţa de anodonţii, dinţi incluşi, dinţi supranumerari.

OPG-ul pediatric în ORL se folosește pentru a analiza sinusurile maxilare

Programare Radiologie