Bld. 1 Decembrie 1918, nr. 2, bl. L69, sc. D, Constanța
Sună la 0771 777 999
Centru de Radiologie Dentară Constanța
Program
Lun — Vin: 09 — 20, Sâm: 09 — 15 Dum: ÎNCHIS

OPG Sinusuri Maxilare Lateral

Centru de Radiologie Dentara R Dental > ORL > OPG Sinusuri Maxilare Lateral
OPG Sinusuri Maxilare Lateral

Investigația OPG Sinusuri Maxilare Lateral

Sinusul maxilar (antrumul lui Highmore) este situat in grosimea osului maxilar si este ce mai voluminos sinus paranazal (aproximativ 15-20 ml). El comunica cu cavitatea nazala, deschizându-se la nivelul meatului mijlociu prin intermediul hiatusului semilunar (situat intre bula etmoidala si procesul uncinat).

Tavanul sinusului maxilar este reprezentat de podeaua orbitei, podeaua este formata din procesele alveolare ale maxilarului si palatul dur, peretele anterior este reprezentat de fosa canina, peretele medial il desparte de caviatatea nazala, iar peretele lateral este fromat de osul zigomatic si peretele posterior il separa de fosa perigomaxilara si spatiul infratemporal.

Primul si al doilea molar superior sunt considerati a fi dinti sinusali, având contact intim cu podeaua sinusului maxilar si putând sta la originea diseminarii infectiilor dentare intrasinusal. Radiografia sinusurilor maxilare permite vizualizarea în totalitate a sinusurilor, putând fi diagnosticate diverse patologii sinusale.

Programare Radiologie